Om mig

Anna Göransson föddes i Stockholm, Sverige 1968. Under uppväxttiden gjorde hon 1664många besök både korta och längre perioder till USA med familjen. Vid tjugofyra års ålder bestämde Anna sig för att åka över till Kalifornien på egen hand där hon sedan kom att spenderade cirka arton år. Anna har idag både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Närmast hennes hjärta är sonen Anders född år 2007 och hennes familj i Sverige.
Anna är utbildad inom bokföring, redovisning och företagsekonomi och har arbetat på kontor i större delen av sitt yrkesliv. Fem år innan åren i USA arbetade Anna som sekreterare och ekonomichefsassistent i Solna på ett mindre privatägt företag. Företaget tillverkade exklusiva köks- och badrumsinredningar. I USA arbetade Anna i elva år på en familjeägd rekryteringsfirma specialiserad på den stora kommersiella byggnadsbranschen. Där var Anna ansvarig för ekonomi och administration samt reste regelbundet som chefsassistent och skötte all kontakt med rekryterarna på företagets två kontor. Anna har även varit huvudansvarig för all ekonomi och viss del av administrationen i ett stort mark exploateringsprojekt under en femårs period. Anna älskar fortfarande att sitta bakom ett skrivbord. Trots att Anna alltid har varit mycket fysiskt aktiv, perioder med bland annat regelbundna gymbesök, löpning och powerwalks så blev stressen ändå inombords stor. Det var ej förrän vid trettiotvå års ålder som Anna kom att prova på sin första yoga klass. Anna_ (24 of 50)
Det var efter den första yogaklassen år 2000 i Palm Desert, Kalifornien som Anna kände att yogan var den form av motion som gav henne mest avspänning både fysiskt och psykiskt. Anna kände faktiskt redan då att hon en dag ville bli yogalärare och driva sin egen yoga studio. Idag kombinerar Anna yoga med powerwalk och brädpaddling. Den första yogastilen Anna praktiserade var bikram yoga. Efter det övergick hon till att praktisera ashtanga, vinyasa flow, lugn och återhämtande, iyengar, hatha, anusara och bland annat kundalini yoga. Under åren har hon deltagit i många workshops med USAs mest välrenomerade yogalärare. Med ett brinnande intresse för yoga och om hur man satte ihop en framgångsrik nittio minuters yogaklass flyttade hon från öknen tillbaka till kusten i Newport Beach, söder om Los Angeles igen. Där började Anna sin yogalärare utbildning på YogaWorks i Orange County, en yogaskola med guldstandard. YogaWorks yogastil är en kombination av Ashtanga och Iyengar. YogaWorks metoden balanserar exakta instruktioner och linjering med andning och följsamma rörlser.
Våren 2005 – Lärarutbildning – 200 RYT – James Brown och Catherine Munro
Sommar 2006 – Yogans Rötter – 100 RYT – Dr. John Thomas Casey, Jeanne Heileman, Juris Zinberg
Hösten 2006 – Gravidyoga under egen graviditet – tre månaders kurs – Linda Trumpfheller
2007 – Mamma & Baby Yoga – med sonen Anders, tre till åtta månader gammal – Lesley Fightmaster och Sarah Tyler
Hösten 2009-Våren 2010 Professionell lärarutbildning – 300 RYT – sex månader med mentor Erika Burkhalter
Hösten 2012 till mars 2014 (18 månader) – Terapeutisk yogalärare utbildning – 300 RYT – Urban OM, Stockholm Neo Moreton, Dr. Timothy McCall, Ulrica Norberg, Jeanne Heileman, Deb Neubauer, med flera.
Sommar 20 – 22 juni 2016 Yoga Alliance SUP Yoga Teacher Training – 30 RYT Surfbussen, Stockholm, Sofie Ringsten

Anna föredrar ett varierande tempo, både lugn och stark yoga. Fokus på andning och att hålla positionerna längre för att komma djupare in i dem. Anna undervisar hatha yoga vilket för henne innebär varierande rörelser där ingen klass är exakt densamma. Anna är utbildad certifierad terapeutisk yogalärare. Hon kombinerar sina kunskaper från YogaWorks professionella yogalärare utbildning med sin teraputiska utbildning. Hon undervisar och engagerar sig på en mer individ anpassad och djupare nivå.  Annas klasser är generösa och omtänksamma.

Anna välkomnar alla!