Min Yoga resa har startat…

Jag heter Emma och jag är en 30 år gammal kvinna som just nu är sjukskriven p.g.a. ”utbrändhet”. Jag har pressat och stressat både min kropp, mitt sinne och min själ. Det har jag gjort flera gånger faktiskt och mönstret upprepar sig igen och igen. Nu har jag nått punkten där jag verkligen har lust bryta dessa gamla skadliga mönster och börja LEVA! Hela mig själv inifrån och ut så att jag aldrig mera blir sjuk p.g.a. – mig själv och stressen. Jag längtar efter att njuta av livet som människa istället för att ständigt ha det ekande i min skalle dag som natt- ”vad är nästa måste, skall, bör och to do på listan? vad har jag glömt?”. Denna resa mot njutning och livslust börjar med att lära mig mer om kärlek till mig själv och allt i livet- just nu betyder det framförallt att lära mig MASSOR om kärlek till min kropp. Det tror jag att jag kan lära mig genom att bl.a. praktisera– yoga.

Jag vill dela mina upplevelser och mina reflektioner med dig här i bloggen under 10 veckor då jag har beslutat att regelbundet gå till yoga 2 ggr per vecka hos Anna.G. i Östhammar som ett av leden mot att bli hel igen. Jag har yogat tidigare under mina år i Danmark där jag gått till terapeutisk yoga specielt för unga med stress, ångest och depression och även till mera sportiga yoga utgåvor som Ashtanga Yoga. Sedan har jag letat mig vidare in på Hatha Yoga och senast Yin Yoga. Blida och kärleksfulla rörelser som lugnar ner nervsystemet och tillåter blockerade känslor och energier att förlösas. Alla dessa olika former av yoga har hjälpt mig med det som verkar vara min STORA utmaning- att komma ner i kroppen, släppa huvudets hårda prestations fokuserade ledarskap och helt enkelt slappna av.

Det jag behöver idag kanske inte är det jag behöver imorgon- men så är det tur att det finns så mycket att välja emellan även i Yogans värld. Det är nog mycket det som Yoga påminner mig om- livet är alltid i rörelse- som en levande meditation med fokus på att acceptera kroppen, öppna upp och släppa spänningar för att kunna känna och höra allt det den har att berätta för mig. Då kan jag nämligen lättare manövrera och kanske att jag lär mig kroppens språk så väl att jag sätter gränserna före det är ”för sent” nästa gång och jag har pressat den och mig själv så långt att jag sjunker ner i total härdsmälta i hela mitt system. För detta har hänt, MÅNGA gånger i mitt ändå ganska unga liv. Nu är det tid för att våga komma ner i min egen kropp, släppa taget om tankarna och känna. Lära känna mig själv och min kropp. Lära känna mitt sinne och min själ. Tror det var Skalman i Bamse som sa ”skynda långsamt” och det är det jag försöker omställa mitt system till nu. För jag längtar efter mer glädje, balans och livslust varje dag i resten av mitt liv. Som i Yogan så når jag lite djupare i andningen och lite högre upp mot taket för varje dag. Namaste- tack!

Häng med här i bloggen de nästa veckorna när jag skriver om min resa och de olika yoga upplevelserna som väntar mig. Kommentera gärna om det är något som du känner igen i ditt eget liv och vill dela, om du får någon idé eller bara en tanke som gärna vill ut i världen. Vi ses! // Emma

”Sometimes the fastest way to get there is to go slow…”- Tina Dickow, singer & songwriter

Kommentera